Food for thought

Ojee, er staat een dirigent achter de kachel in de keuken van Bistro de Vrolijke Voogd. Uiteraard geen echt restaurant, maar wel een hele prettige proefkeuken van een fanatieke hobbykok. Aanschuiven kan alleen op uitnodiging en de hobbykok en zijn vrouw eten altijd mee. Wat er op je bord komt blijft tot op het laatste moment een verrassing. Niet zelden ook voor de chef zelf…

Mijn naam is Roy, ik ben koordirigent. maar ook grafisch ontwerper en communicatie- en marketingadviseur in kunst, cultuur en de culinaire wereld. Ruim twintig jaar leidde ik mijn bureau voor marketing en communicatie, waarmee we ons onder meer in de horeca hebben gespecialiseerd. Van kookboeken tot communicatieconcepten om van te watertanden: het was een heerlijke tijd! Maar voor de tweede helft van mijn werkende leven heb ik gekozen voor mijn passie, en dus werk ik in de kunst en cultuur en sta ik regelmatig in de keuken om die culinaire wereld nog beter te leren begrijpen. En als ik in de keuken sta, dan ben ik dus die Vrolijke Voogd van het kleinste restaurant van Alkmaar met maar 1 tafel en max. 8 couverts, inclusief hobbykok en zijn vrouw. Het moet immers wel leuk blijven!

Freestyle Food, zoals ik het zelf het liefst omschrijf. Mijn culinaire avonturen waren al een tijdje te volgen op Facebook, onder meer in de eetbare botanische avonturen met Janet Westerhof. Vanuit haar grote, wilde tuin, vól met eetbare bloemen en planten, heb ik die enorme schat aan wildvreemde eetbare bloemen en planten leren kennen. Het was een prachtig avontuur, waarin ik unieke kennis heb opgedaan die ik meeneem in alle nieuwe culinaire avonturen.

Eten is voor mij meer dan voedsel dat je in je mond stopt en doorslikt. Ik wil weten wat ik eet. En dus ben ik heel hongerig naar de achtergronden van eten. Waar die prachtige producten vandaan komen. En hoe recepten ontstaan. Hoe de chemische processen achter de bereidingen werken, opdat ik ze kan doorgronden en op nieuwe smaken los kan laten. Om alle zintuigen te prikkelen. Niet alleen je tong en je neus. Maar juist ook je ogen, je gevoelszintuigen. En je oren.

Want als je zintuigen beroert worden ontstaat onvergetelijke emotie. Food for Thought.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.