Gerookte winterwortel

Tja, kun je hier nog van een “recept” spreken? Wat je nodig hebt is een (of meerdere) winterwortel(s). Leg ze op het rooster van de Big Green Egg die je ingesteld heb indirect 170°C en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden terwijl appelhout het half uurtje de rook maakt die zijn smakelijke werking doet.

Snij in 3 mm dikke plakjes en giet er lekker wat Arbequina Olijfolie overheen met wat grof zeezout. Heel simpel, maar ongelofelijk lekker!


TIP: Snij over de hele lengte ongeveer 2 mm dik recht af. Leg de wortel op het snijvlak op de snijplank en leg aan weerszijde een sateprikker. Snij met een scherp mes plakjes van ±3 mm tot aan de sateprikker en vouw ze op het bord open tot een sierlijk waaiertje.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.